:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sadakât Nedir - Sadakâtin Çeşitleri Varmıdır
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Nur Külliyatında sadakat ve sebat üzerinde önemle durulur. Sadakat denilincevirgs.gif öncelikle Nur'un mesleğine ve meşrebine tam bağlı kalmak ve onun hizmet düsturlarından asla taviz vermemek anlaşılabilir. Üstad'ın şu ifadeleri sadakatle ilgilidir:

“Bu şehre bir kutubvirgs.gif bir gavs-ı âzam gelsevirgs.gif seni on günde velâyet derecesine çıkaracağım desevirgs.gif sen Risale-i Nur’u bırakıp onun yanına gitsenvirgs.gif Isparta kahramanlarına arkadaş olamazsın.”(1)

Sebat denilince Nur'un hizmet prensiplerini uygulamadaki devamlılık anlaşılacağı gibivirgs.gif bu iman hizmetinde hiçbir güçlükten yılmamakvirgs.gif baskılarla sarsılmamakvirgs.gif her musibeti azim ve kararlılıkla göğüslemek ve bütün sıkıntılara rağmen hizmette gevşeklik göstermemek de anlaşılabilir. Yanivirgs.gif hizmette devamlı olmak davirgs.gif sıkıntılara sabretmek de sebattandır.

Sorumuza konu olan vecizenin devamındavirgs.gif o büyük kazanç ve bu kıymetli neticelerden birincisivirgs.gif “talebelerine tahkiki iman kazandırmakla imanlarını kurtarması” diğeri de “şirket-i manevîye ile bütün nur hizmetinden hasıl olan yekûn sevabın her talebeye aynen verilmesi” olarak takdim ediliyor. Bu iki mühim kazanca ermenin yolu sadakat ve sebattan geçiyor.