12-21-2006, Saat: 10:00 AM
Akdeniz G?l?
Malzemeler
3 Su barda?? un
4 Adet yumurta
2 ?ay barda?? ni?asta
10 Yemek ka???? tereya??
3 Adet limonun suyu
1 Su barda??ndan fazla toz?eker
1 Su barda?? d?v?lm?? antepf?st???
?erbeti i?in :
4 Su barda?? su
2 Su barda?? toz?eker
Yar?m limon suyu
Haz?rlan???
Malzemeler
3 Su barda?? un
4 Adet yumurta
2 ?ay barda?? ni?asta
10 Yemek ka???? tereya??
3 Adet limonun suyu
1 Su barda??ndan fazla toz?eker
1 Su barda?? d?v?lm?? antepf?st???
?erbeti i?in :
4 Su barda?? su
2 Su barda?? toz?eker
Yar?m limon suyu
Haz?rlan???
- ?ncelikle toz?eker ile suyu kaynat?p, limon suyunu ekleyin.
- Haz?rlad???n?z ?erbeti so?umaya b?rak?n.
- Un, yumurta ve limon suyunu yo?urup, par?alar kopar?n.
- ?zerini ni?asta serpip, yakla??k 5 dakika dinlendirin.
- Oklava ile tek tek a??n.
- T?m yufkalar?n aralar?na eritilmi? tereya?? s?r?p, ?st ?ste dizin.
- B??akla kare bi?iminde kesin.
- U?lar?n? i?e do?ru boh?a bi?iminde katlay?n.
- ?zerine iri k?y?lm?? antepf?st??? serpin.
- Biraz daha tereye?? s?r?p, ?nceden ?s?t?lm?? 200 dereceli f?r?nda 45 dakika pi?irin.
- ?nceden haz?rlad???n?z ?l?k ?erbeti ?zerine gezdirin.
- ?erbetini ?ekince servis yap?n.