01-04-2007, Saat: 07:09 PM
Kremalı Mantar Çorbası MALZEMELER
 7-8 adet mantar
7-8 adet mantar 
 Yarım soğan
Yarım soğan 
 125 gr. margarin
125 gr. margarin 
 2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı un 
 Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı süt 
 1 et suyu tableti
1 et suyu tableti 
 3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı su 
 Yarım paket krema, tuz
Yarım paket krema, tuz 
 
HAZIRLANIŞI
Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3,5 su bardağı suyu ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın.Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
 7-8 adet mantar
7-8 adet mantar  Yarım soğan
Yarım soğan  125 gr. margarin
125 gr. margarin  2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı un  Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı süt  1 et suyu tableti
1 et suyu tableti  3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı su  Yarım paket krema, tuz
Yarım paket krema, tuz HAZIRLANIŞI
Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3,5 su bardağı suyu ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın.Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.


