01-15-2007, Saat: 12:32 PM
Roka Çorbası
 
Malzemeler
Yarım kilo roka
1 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı et suyu
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı
Malzemeler
Yarım kilo roka
1 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı et suyu
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Rokaları temizleyip, yıkayın. 
 
- 4 Su bardağı su ile haşlayın. 
 
- Blendırdan veya tel süzgeçten geçirin. 
 
- Yağı bir tencerede eritin ve unu ilave edip, sararana dek kavurun. 
 
- Haşlanmış rokaları suyu ile birlikte karıştırarak ilave edin. 
 
- Et suyu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. 
 
- Bir taşım kaynatıp, servis yapın.

