01-15-2007, Saat: 01:45 PM
Tulumba Tatlısı
Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın.
- Bunun için suyu tencereye alın.
- Tozşekeri ekleyin.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın.
- Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın.
- Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın.
- Su kaynayınca unu azar azar ilave edin.
- Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- Ateşten alıp, soğutun.
- Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
- Elinizle yoğurun.
- Sıkma torbasına doldurun.
- Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
- Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın.
- Sallayarak kızartın.
- Soğuk şerbetin içine atın.
- 15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.