01-15-2007, Saat: 01:45 PM
Tulumba Tatlısı
Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
 
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. 
 
- Bunun için suyu tencereye alın. 
 
- Tozşekeri ekleyin. 
 
- Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın. 
 
- Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın. 
 
- Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın. 
 
- Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. 
 
- Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. 
 
- Ateşten alıp, soğutun. 
 
- Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. 
 
- Elinizle yoğurun. 
 
- Sıkma torbasına doldurun. 
 
- Sıvıyağı hafifçe kızdırın. 
 
- Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın. 
 
- Sallayarak kızartın. 
 
- Soğuk şerbetin içine atın. 
 
- 15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.

