01-23-2007, Saat: 03:05 PM
Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler
125 gr margarin
1 Su bardağı un
4 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
Sosu için :
1 Çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Malzemeler
125 gr margarin
1 Su bardağı un
4 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
Sosu için :
1 Çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın.
- Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin.
- Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun.
- 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın.
- Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın.
- Topaklanmamasına dikkat edin.
- Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin.
- Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın.
- Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın.
- Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun.
- Dolaptan aldıktan sonra dilimleyip iki yanından içe doğru katlayarak servis tabağına alıp, servis yapın.