01-24-2007, Saat: 04:54 PM
Çerkez Tatlısı
 
Malzemeler
Yarım kilo un
8 Çorba kaşığı irmik
1 Çorba kaşığı yaş maya
2 Adet yumurta
125 gr margarin
1.5 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tozşeker
İçine :
3 Su bardağı dövülmüş ceviz
4 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
Şerbeti için :
1.5 Kilo tozşeker
1 Litre su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için : Sıvıyağ
Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı
 
Hazırlanışı
Malzemeler
Yarım kilo un
8 Çorba kaşığı irmik
1 Çorba kaşığı yaş maya
2 Adet yumurta
125 gr margarin
1.5 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tozşeker
İçine :
3 Su bardağı dövülmüş ceviz
4 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
Şerbeti için :
1.5 Kilo tozşeker
1 Litre su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için : Sıvıyağ
Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı
Hazırlanışı
- Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 1.5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın. 
 
- Malzemeler özleşene dek yoğurun. 
 
- Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. 
 
- İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. 
 
- Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. 
 
- Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. 
 
- İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. 
 
- İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. 
 
- Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. 
 
- Şerbet için 1.5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın. 
 
- Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin. 
 
- Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. 
 
- Yarım saat şerbetin içinde bekletin. 
 
- Sonra geniş bir tepsiye dizin. 
 
- Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.


