01-29-2007, Saat: 11:46 AM
BAHAR ÇORBASI 
 2 adet havuç
 2 adet havuç 
 2 patates
  2 patates 
 yarım su bardağı erişte
  yarım su bardağı erişte 
 2 adet domates
  2 adet domates 
 3 adet sivri biber
  3 adet sivri biber 
 1 adet orta boy soğan
  1 adet orta boy soğan 
 1 çorba kaşığı un
  1 çorba kaşığı un 
 2 çorba kaşığı kuru nane
  2 çorba kaşığı kuru nane 
 1 kahve fincanı zeytinyağı
  1 kahve fincanı zeytinyağı 
 
Yapılışı Havuç ve patatesleri, minik minik küpler halinde doğrayarak yumuşayana kadar suda haşlayın. Minik doğranmış sivri biber ve erişteyi ekleyip, bir süre daha kaynatın. Ayrı bir kapta, zeytinyağı ile küp küp doğranmış kuru soğanı sarartın. Unu ilave edip, biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Son olarak, naneyi haşlanan sebzeleri katın ve tuzunu ayarlayın.
 2 adet havuç
 2 adet havuç  2 patates
  2 patates  yarım su bardağı erişte
  yarım su bardağı erişte  2 adet domates
  2 adet domates  3 adet sivri biber
  3 adet sivri biber  1 adet orta boy soğan
  1 adet orta boy soğan  1 çorba kaşığı un
  1 çorba kaşığı un  2 çorba kaşığı kuru nane
  2 çorba kaşığı kuru nane  1 kahve fincanı zeytinyağı
  1 kahve fincanı zeytinyağı Yapılışı Havuç ve patatesleri, minik minik küpler halinde doğrayarak yumuşayana kadar suda haşlayın. Minik doğranmış sivri biber ve erişteyi ekleyip, bir süre daha kaynatın. Ayrı bir kapta, zeytinyağı ile küp küp doğranmış kuru soğanı sarartın. Unu ilave edip, biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Son olarak, naneyi haşlanan sebzeleri katın ve tuzunu ayarlayın.

