01-29-2007, Saat: 11:55 AM
ADANA MANTISI
* 1 kg un
* 1 yumurta
* 1 su bardağı su
* 1 tutam tuz
* 500 gram süzme yoğurt
* 2 su bardağı et suyu
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 500 gram kıyma
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 küçük doğranmış soğan
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı Un, tuz, yumurta, su ile katı bir hamur yapın. 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm halinde kesin. Kıyma, tuz, karabiber, kırmızıbiber, doğranmış soğan ile karıştırın. Nohut büyüklüğünde kıymayı alıp hamurun ortasına koyun. Önce köşeleri sonra her köşeyi birbirine yapıştırarak hamuru gül şeklinde kapatın. Zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin. Et suyu ve nohutları koyun. 10 dakika fırında pişirin. ılıyınca yoğurdu bir tutam tuzla karıştırdıktan sonra üzerine yayın. Zeytinyağı ısıtıp içine kırmızıbiber, nane koyun. Karışımı mantının üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
* 1 kg un
* 1 yumurta
* 1 su bardağı su
* 1 tutam tuz
* 500 gram süzme yoğurt
* 2 su bardağı et suyu
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 500 gram kıyma
* 1 tutam tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 küçük doğranmış soğan
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı Un, tuz, yumurta, su ile katı bir hamur yapın. 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm halinde kesin. Kıyma, tuz, karabiber, kırmızıbiber, doğranmış soğan ile karıştırın. Nohut büyüklüğünde kıymayı alıp hamurun ortasına koyun. Önce köşeleri sonra her köşeyi birbirine yapıştırarak hamuru gül şeklinde kapatın. Zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin. Et suyu ve nohutları koyun. 10 dakika fırında pişirin. ılıyınca yoğurdu bir tutam tuzla karıştırdıktan sonra üzerine yayın. Zeytinyağı ısıtıp içine kırmızıbiber, nane koyun. Karışımı mantının üzerine döküp servis yapabilirsiniz.