02-26-2007, Saat: 05:13 PM
Kestaneli Pasta
Malzemeler
1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
- Vanilyalı keki kahve likörü ile ıslatın.
- 2 Su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın.
- Tozşeker eriyene dek kaynatın.
- Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın.
- Bu karışımı çok ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin.
- Karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Yeterince soğüduğunda kestane püresini ekleyin.
- Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yasına sürün.
- Üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın.
- Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin.
- Arzuya göre kıyılmış fındık serperek bekletmeden servis yapın.