03-22-2007, Saat: 12:45 PM
PATLICAN KÖFTESİ
* 5 adet patlıcan
* 2 bardak zeytinyağı
* 3 adet yumurta
* 2 fincan kaşar rendesi
* 1 demet maydanoz
* 3 kaşık tereyağı
* 1 fincan un
* 2 fincan süt
* 2 adet limon
* tuz
Yapılışı: Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın.
Bir tencere içine tereyağı koyup eritin. içine un katıp pembeleşmesini bekleyin. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin.
Sırayla kaşar,yumurta, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçlarınızla iyice sıkarak katın. 5 dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yerde birkaç saat bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcanı karışımı küçük parçalara ayırıp parmak biçimi haline getirin. Ve kızgın yağda pişirip servis yapın.
* 5 adet patlıcan
* 2 bardak zeytinyağı
* 3 adet yumurta
* 2 fincan kaşar rendesi
* 1 demet maydanoz
* 3 kaşık tereyağı
* 1 fincan un
* 2 fincan süt
* 2 adet limon
* tuz
Yapılışı: Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın.
Bir tencere içine tereyağı koyup eritin. içine un katıp pembeleşmesini bekleyin. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin.
Sırayla kaşar,yumurta, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçlarınızla iyice sıkarak katın. 5 dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yerde birkaç saat bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcanı karışımı küçük parçalara ayırıp parmak biçimi haline getirin. Ve kızgın yağda pişirip servis yapın.