03-22-2007, Saat: 01:20 PM
BEZELYELİ PİLAV
* 500 gram pirinç
* 1 su bardağı bezelye
* 1/2 paket margarin
* 1 adet orta boy havuç
* 4 sap dereotu
* 750 gram et suyu veya su
* karabiber
* tuz
Yapılışı: Ayıkladığınız pirinci 1 çorba kaşığı tuz ile birlikte kaynar suda ıslatın.
Havucu soyup biraz haşladıktan sonra bezelyeler ve karabiber ile beraber yarım kaşık yağda sote edin. Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra tencereye ilave edip ocağın altını kapatın.
ıslattığınız pirincin suyu soğuduktan sonra bol su ile iyice yıkayın. Kalan yağı başka bir tencereye koyup eritin. içine suyunu süzdüğünüz pirinci atıp pirinç tane tane oluncaya kadar kavurun.
Sote ettiğiniz sebzeleri ve üzerine 2 parmak çıkacak kadar et suyunu ilave edip bir kere daha karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirin.
Pilav suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte demlendirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar daha dinlendirin. Daha sonra pilavı harmanlayıp servis yapın.
* 500 gram pirinç
* 1 su bardağı bezelye
* 1/2 paket margarin
* 1 adet orta boy havuç
* 4 sap dereotu
* 750 gram et suyu veya su
* karabiber
* tuz
Yapılışı: Ayıkladığınız pirinci 1 çorba kaşığı tuz ile birlikte kaynar suda ıslatın.
Havucu soyup biraz haşladıktan sonra bezelyeler ve karabiber ile beraber yarım kaşık yağda sote edin. Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra tencereye ilave edip ocağın altını kapatın.
ıslattığınız pirincin suyu soğuduktan sonra bol su ile iyice yıkayın. Kalan yağı başka bir tencereye koyup eritin. içine suyunu süzdüğünüz pirinci atıp pirinç tane tane oluncaya kadar kavurun.
Sote ettiğiniz sebzeleri ve üzerine 2 parmak çıkacak kadar et suyunu ilave edip bir kere daha karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirin.
Pilav suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte demlendirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar daha dinlendirin. Daha sonra pilavı harmanlayıp servis yapın.