03-22-2007, Saat: 01:33 PM
KEŞKÜL -1-
* 30 gr pirinç unu
* 50 gr hindistancevizi
* 150 gr toz şeker
* 1 litre süt
* 25 gr iç antepfıstığı
* 50 gr lohusa şekeri
* 150 gr kaymak
* 50 gr iç badem
Yapılışı: Hindistancevizini yaklaşık 10 dakika sütle beraber kaynatın. ince süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin.
Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1–2 dakika bekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri, kaymak ve badem ile süsleyip servis yapın.
* 30 gr pirinç unu
* 50 gr hindistancevizi
* 150 gr toz şeker
* 1 litre süt
* 25 gr iç antepfıstığı
* 50 gr lohusa şekeri
* 150 gr kaymak
* 50 gr iç badem
Yapılışı: Hindistancevizini yaklaşık 10 dakika sütle beraber kaynatın. ince süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin.
Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1–2 dakika bekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri, kaymak ve badem ile süsleyip servis yapın.