03-22-2007, Saat: 01:50 PM
SÜTLÜ EKMEK TATLISI
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet yumurta
* 1+3/4 bardak süt
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 200 gr bayat ekmek içi
* şerbeti için:
* 1 bardak su
* 1 bardak tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın. Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün. 25–30 dakika bir kenarda bekletin. Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın. içine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. içi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün.
Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. Kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin. Diğer yandan ocakta şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Kare dilimleyip servis yapın.
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet yumurta
* 1+3/4 bardak süt
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 200 gr bayat ekmek içi
* şerbeti için:
* 1 bardak su
* 1 bardak tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın. Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün. 25–30 dakika bir kenarda bekletin. Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın. içine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. içi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün.
Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. Kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin. Diğer yandan ocakta şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Kare dilimleyip servis yapın.