:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: *Beykoz Kebabı*
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
BEYKOZ KEBABI


* 750 gram kemer patlıcan
* 2-3 dolmalık biber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 500 gram kemiksiz kuzu eti
* 1 soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı salça
* 3 kuzu beyni
* sıvıyağ
* tuz
* 2 domates


Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun. Boyuna 2 cm kalınlığında doğrayın. Kızgın yağda kızartın.

Bir tencereye tereyağını koyun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleştirin. içine kuzu etini koyup kavurmaya devam edin. Un, tuz ve 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Birlikte birkaç dakika çevirin.ılık su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları bir kaseye artı şeklinde yerleştirin. içine pişen eti koyun. Patlıcanın sarkan uçlarını üzerine kapatın. Ters çevirip yağlanmış bir tepsiye çıkarın. Tüm patlıcanları bu şekilde bitirin. Üzerine halka halka doğranmış domates dilimlerinden yerleştirin. Bir biber parçası koyun.

Dilerseniz her bohçanın üzerine haşlanmış yarım kuzu beyni yerleştirin. Kürdünla sabitleyin. Biraz salçayı ılık suda eritin. Tepsiye bu suyu dökün. Fırına sürün. Orta ısılı fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.