07-10-2007, Saat: 01:25 PM
Malzemeler :
400 Gr acı çikolata
250 Gr tozşeker
125 Gr un
4 Çorba kaşığı nescafe
50 Gr pudraşeker
4 Çorba kaşığı kakao
3 yumurta
Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın aynı zamanda ona söylemediklerinizi de yüksek ses ile haykırın (nasıl çırptığınızın farkında bile olamayacaksınız )
Kahve ve unu ekleyerek çırpma işlemine devam edin
Fırına dayanıklı yüksek kenarlı bir kabı yağlayın
Hazırladığınız karışımı içerisine boşaltın
200 derecede ısıtılmış fırında hem onu hemde hazırladığınız hamuru
25 dakika pişirin
Fırından çıkartıp soğutun
Soğuduktan sonra kalp tamir edici pastayı, yanlamasına keserek üç eşit parçaya ayırın (nasıl, keserken rahatladınız mı?)
Çikolatayı benmari usulü eritin, bir yandanda atıştırın
Diğer tarafta pudra şekeri ve kremayı el mikseri ile çırparak şanti haline getirin, çikolata ile karıştırın (içine parmağınızı batırıp tadına bakın, nasıl olsa kimse görmüyor)
Pişirdiğiniz pastanın her katına bu karışımdan bolca sürün
(bırakın o pişman olsun, sizi terk ettiği için)
Kalan karışım ile pastanın her tarafını kapatın
Küçük bir tel süzgeç ile pastanın üzerine kakao serpiştirin (kalan kakaoyu bir daha ki krizinize kadar dolaba kaldırın)
Hazırladığınız pastayı kendinize bir kadeh konyak ya da kahve ile servis yapın
400 Gr acı çikolata
250 Gr tozşeker
125 Gr un
4 Çorba kaşığı nescafe
50 Gr pudraşeker
4 Çorba kaşığı kakao
3 yumurta
Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın aynı zamanda ona söylemediklerinizi de yüksek ses ile haykırın (nasıl çırptığınızın farkında bile olamayacaksınız )
Kahve ve unu ekleyerek çırpma işlemine devam edin
Fırına dayanıklı yüksek kenarlı bir kabı yağlayın
Hazırladığınız karışımı içerisine boşaltın
200 derecede ısıtılmış fırında hem onu hemde hazırladığınız hamuru
25 dakika pişirin
Fırından çıkartıp soğutun
Soğuduktan sonra kalp tamir edici pastayı, yanlamasına keserek üç eşit parçaya ayırın (nasıl, keserken rahatladınız mı?)
Çikolatayı benmari usulü eritin, bir yandanda atıştırın
Diğer tarafta pudra şekeri ve kremayı el mikseri ile çırparak şanti haline getirin, çikolata ile karıştırın (içine parmağınızı batırıp tadına bakın, nasıl olsa kimse görmüyor)
Pişirdiğiniz pastanın her katına bu karışımdan bolca sürün
(bırakın o pişman olsun, sizi terk ettiği için)
Kalan karışım ile pastanın her tarafını kapatın
Küçük bir tel süzgeç ile pastanın üzerine kakao serpiştirin (kalan kakaoyu bir daha ki krizinize kadar dolaba kaldırın)
Hazırladığınız pastayı kendinize bir kadeh konyak ya da kahve ile servis yapın