07-10-2007, Saat: 01:25 PM
BANVİT PİLİÇ TORTİLLA
Malzemeler :
250 gr. Banvit Piliç Eti ( haşlanmış, doğranmış)
3 çorba kaşığı domates salçası
125 gr. kaşar peynir veya çedar peyniri
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
250 gr. mısır unu
375 gr. un
Tuz
75 gr. tereyağı (ufalanmış)
185 ml
Hazırlanışı :
Tortilları yapmak için mısır unu, un, bir tutan tuz ve yağı ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin.
Robot çalışırken karışım hamur kıvamı alana kadar yavaş yavaş sıcak su ilave edin. Daha sonra hamuru hafif ufalanmış bir yüzeyde 2 dk.yoğurun. Hamuru açtıktan sonra 10 cm.çapında 8 adet daire kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, 180'Clik fırın sıcaklığında 10 dk.pişirin.
Her tortillanın üzerine domates salçası sürüp, peynir serpiştirdikten sonra piliç etlerini koyun ve en üstünü biberlerle süsleyip, 180'clik fırın sıcaklığında 10 dk. pişirin. Sıcak servis yapın
Malzemeler :
250 gr. Banvit Piliç Eti ( haşlanmış, doğranmış)
3 çorba kaşığı domates salçası
125 gr. kaşar peynir veya çedar peyniri
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
250 gr. mısır unu
375 gr. un
Tuz
75 gr. tereyağı (ufalanmış)
185 ml
Hazırlanışı :
Tortilları yapmak için mısır unu, un, bir tutan tuz ve yağı ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin.
Robot çalışırken karışım hamur kıvamı alana kadar yavaş yavaş sıcak su ilave edin. Daha sonra hamuru hafif ufalanmış bir yüzeyde 2 dk.yoğurun. Hamuru açtıktan sonra 10 cm.çapında 8 adet daire kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, 180'Clik fırın sıcaklığında 10 dk.pişirin.
Her tortillanın üzerine domates salçası sürüp, peynir serpiştirdikten sonra piliç etlerini koyun ve en üstünü biberlerle süsleyip, 180'clik fırın sıcaklığında 10 dk. pişirin. Sıcak servis yapın