04-12-2007, Saat: 04:35 PM
Kahveli Dondurma
Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdak kahve
3 Su bardağı krema
250 gr eritmelik çikolata
1 Su bardağı tozşeker
6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Hazırlanışı
 
Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdak kahve
3 Su bardağı krema
250 gr eritmelik çikolata
1 Su bardağı tozşeker
6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Hazırlanışı
- Bir tencerede çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın. 
 
- Orta ateşte karışımı kaynama noktasına gelene dek tutun. 
 
- Çikolatayı ilave edin. 
 
- Tencereyi ocaktan alın. 
 
- 1 dakika bekleyin ve karıştırın. 
 
- Şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kaba alın. 
 
- Yumuşak ve koyu bir kıvam alana dek çırpın. 
 
- Sütle karıştırın. 
 
- Azar azar kahveli karışımı ekleyin. 
 
- Yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. 
 
- Çekirdek kahveleri iyice tadını verdikten sonra küçük bir kaşıkla çıkartın. 
 
- Kahve-krema karışımını tencereye alın. 
 
- Kısık ateşte karışım koyulaşıp, kaşıkta kalır kavama gelene dek karıştırın. 
 
- Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 
 
- Karışımı çukur bir karışıma doldurun. 
 
- Buzluğa yerleştirin. 
 
- Katılaştığında buzluktan çıkarıp, mikserle 5 dakika çırpın. 
 
- Kabın üzerini streç filmle kapatın. 
 
- Tekrar buzluğa yerleştirip, karışım katılaştığında buzluktan çıkarın. 
 
- Mikserle 10 dakika çırpın. 
 
- Üzerini steç filmle kapatın. 
 
- Kabı tekrar buzluğa yerleştirin. 
 
- Buzlukta donana dek bekletin. 
 
- Buzlukta soğutulmuş dondurma kasesinde veya kuplarda servis yapın.


 arkadasım
 arkadasım