04-12-2007, Saat: 04:39 PM
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
 
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Hazırlanışı
- Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. 
 
- Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 
 
- Armutlardan birini ince ince dilimleyin. 
 
- Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. 
 
- Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin. 
 
- Meyveleri soğumaları için bir kenara alın. 
 
- Dondurmayla krem şantiyi karıştırın. 
 
- Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. 
 
- Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin. 
 
- Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün. 
 
- Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.
