04-12-2007, Saat: 04:39 PM
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Hazırlanışı
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Hazırlanışı
- Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
- Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
- Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
- Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
- Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
- Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
- Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
- Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
- Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.