04-12-2007, Saat: 04:46 PM
Beyaz Puding
Malzemeler
 
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı un
50 gr rendelenmiş hindistancevizi
2 Adet yumurta
Yarım adet limon suyu
1 Su bardağı krema
Hazırlanışı
 
Malzemeler
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı un
50 gr rendelenmiş hindistancevizi
2 Adet yumurta
Yarım adet limon suyu
1 Su bardağı krema
Hazırlanışı
- 100 gr tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. 
 
- Daha sonra tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırarak mikserde bembeyaz köpük kıvamı alana dek çırpın. 
 
- Yarım paket kabartma tozu ile karıştırılmış unu, rendelenmiş hindistan cevizini, ve limon suyunu da köpüğe ekleyip, karıştırın. 
 
- 1 Litrelik bir puding kalıbını yağlayın ve karışımı bu kalıba dökün. 
 
- Kalıbın üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın. 
 
- Tatlıyı bir buçuk saat benmari usulü pişirin. (Kalıbı içi su dolu başka bir kabın içine oturtarak) 
 
- Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. 
 
- Soğuk kremayı pudingin üzerine gezdirerek sürün. 
 
- İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.
