04-12-2007, Saat: 04:49 PM
Mandalinalı Muhallebi
Malzemeler
1.5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 Su bardağı mandalina suyu
Süslemek için : Mandalina dilimleri
Hazırlanışı
Malzemeler
1.5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 Su bardağı mandalina suyu
Süslemek için : Mandalina dilimleri
Hazırlanışı
- Sütü tozşeker ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşli ocağın üzerine koyun.
- Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- Diğer tarafta yumurtayı, pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın, bu karışımı ince ince akıtarak ocaktaki süte katın.
- Ardından taze sıkılmış mandalina suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin ve kaselere bölüp, soğumaya bırakın.
- Mandalina dilimleri ile süsleyip, servis yapın.