05-29-2007, Saat: 02:30 AM
MALZEMELER
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
- Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
- 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
- İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
- Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
- Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
- Parmak eninde şeritler kesin.
- Derin bir tavada yağı kızdırın.
- Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
- Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
- Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
- 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
- Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.