05-29-2007, Saat: 02:30 AM
MALZEMELER
 
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
 
Hazırlanışı 
 
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
 
 - Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ; 
 
- 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın. 
 
- İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın. 
 
- Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun. 
 
- Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. 
 
- Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın. 
 
- Parmak eninde şeritler kesin. 
 
- Derin bir tavada yağı kızdırın. 
 
- Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. 
 
- Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. 
 
- Soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 
 
- 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın. 
 
- Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.
