06-09-2007, Saat: 01:53 AM
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 1 Su bardağı tereyağı
2 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1.5 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ceviz içi
2 Su bardağı kırılmış çikolata
Hazırlanışı
2 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1.5 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ceviz içi
2 Su bardağı kırılmış çikolata
Hazırlanışı
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağını şeker, yumurta ve vanilya ile birlikte karıştırın.
- Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Bu karışıma çikolata parçalarını ve iri parçalı cevizleri ilave edip, tekrar karıştırın.
- Cevizli çikolatalı hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Kurabiyeleri hafifçe yağlanmış tepisine çok sık olmayacak şekilde sıralayın.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin.
- Renkleri çok koyulaşmadan fırından çıkarın.
- Kurabiyelerin tepsiye yapışmaması için bir spatula yardımı ile yerlerinden oynatın.
- Tepsinin içinde soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis yapın.