06-09-2007, Saat: 01:53 AM
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 1 Su bardağı tereyağı 
2 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1.5 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ceviz içi
2 Su bardağı kırılmış çikolata
Hazırlanışı
2 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1.5 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ceviz içi
2 Su bardağı kırılmış çikolata
Hazırlanışı
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağını şeker, yumurta ve vanilya ile birlikte karıştırın. 
 
- Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 
 
- Bu karışıma çikolata parçalarını ve iri parçalı cevizleri ilave edip, tekrar karıştırın. 
 
- Cevizli çikolatalı hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 
 
- Kurabiyeleri hafifçe yağlanmış tepisine çok sık olmayacak şekilde sıralayın. 
 
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. 
 
- Renkleri çok koyulaşmadan fırından çıkarın. 
 
- Kurabiyelerin tepsiye yapışmaması için bir spatula yardımı ile yerlerinden oynatın. 
 
- Tepsinin içinde soğumaya bırakın. 
 
- Soğuduktan sonra servis yapın.

 
 
 .D
.D