07-02-2009, Saat: 04:26 PM
Malzemeler
Tabanı için
* 1 litre süt
* 10 yemek kaşığı şeker
* 10 yemek kaşığı irmik
* 1 paket kakaolu bisküvi
Üstü için
* 1 paket muzlu jöle
* 1 adet muz
* 1 adet şeftali
İrmikli Meyveli Pasta
Hazırlanışı
1. Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
2. Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
3. Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
4. Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
5. Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
6. Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
7. Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
8. Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
9. Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
10. Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.
Notlar
* Bu pastayı istediğiniz bütün meyvelerle yapmanız mümkün.
* İrmikli kısmın içine badem tozu koyarsanız nefis bir tat elde edersiniz.
* Kakaolu bisküvi yerine kalan kakaolu kekiniz varsa öğütüp kullanabilirsiniz.