07-03-2007, Saat: 10:40 AM
Fındıklı Kurabiye II
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
1 Tutam tuz
4 Çorba kaşığı kiraz şekerlemesi
1 Su bardağı fındık
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Hazırlanışı 
 
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
1 Tutam tuz
4 Çorba kaşığı kiraz şekerlemesi
1 Su bardağı fındık
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Hazırlanışı
 
 - Öncelikle fırını 250 dereceye ayarlayın. 
 
- Gemiş bir kapta margarin, tozşeker, un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. 
 
- Malzemeler özleşene dek yoğurun. 
 
- Sonra dövülmüş fındığı ve yarım su bardağı yulaf ezmesini ekleyin. 
 
- Bir süre yoğurduktan sonra kiraz şekerlemesini ilave edin. 
 
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 
 
- Elinizle yuvarlaklayarak şekil verin. 
 
- Çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. 
 
- Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında kurabiyelerin üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

