07-03-2007, Saat: 10:40 AM
Fındıklı Kurabiye II
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
1 Tutam tuz
4 Çorba kaşığı kiraz şekerlemesi
1 Su bardağı fındık
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Hazırlanışı
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
1 Tutam tuz
4 Çorba kaşığı kiraz şekerlemesi
1 Su bardağı fındık
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Hazırlanışı
- Öncelikle fırını 250 dereceye ayarlayın.
- Gemiş bir kapta margarin, tozşeker, un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın.
- Malzemeler özleşene dek yoğurun.
- Sonra dövülmüş fındığı ve yarım su bardağı yulaf ezmesini ekleyin.
- Bir süre yoğurduktan sonra kiraz şekerlemesini ilave edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle yuvarlaklayarak şekil verin.
- Çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında kurabiyelerin üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.