:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 'Bas Agrilarin Sebebi SusuzLuk Olabilir ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Gün içinde yeteri kadar su içmemek yorgunluk, kabızlık, mide bulantısı ya da baş ağrısına neden oluyor. Uzmanlar her saat başı bir büyük bardak su içilmesini öneriyor

Vücudumuzun yüzde 80'inin sudan oluştuğunu düşünürsek susuzluk pek çok hastalığın temel nedeni olabilir. Diyetisyen Yasemin Batmaca uyanık olduğumuz her saat bir bardak suya ihtiyacımız olduğunu söylüyor. "Yüzde 1 su kaybında susama ihtiyacı hissederiz, yüzde 20 su kaybında ise hayatımız tehliye girer" diyen Batmaca, vücudun açlığa tahammülünün daha uzun olabileceğini ancak su ihtiyacı giderilmezse ölümün kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.
SUSUZLUK KABIZLIK YAPAR
Pek çok kişinin sıvı tüketmemeyi alışkanlık haline getirip bunun yarattığı sorunlara alışmasından dolayı yeterli sıvı tüketmediğinin farkında bile olmadığını söyleyen Batmaca, İngiltere Diyetisyenler Derneği'nin araştırma sonuçlarına işaret ediyor: "Yeterli sıvı alınmadığı takdirde kişi kendini yorgun hissedebilir, kabızlık şikayeti oluşabilir, mide bulantıları yaşayabilir. Sıklıkla yaşanan baş ağrılarının büyük bölümünün sebebi yeterli su içilmemesidir." Diyetisyen Batmaca, yeterli sıvı alınıp alınmadığının en önemli göstergelerinden birinin idrar rengi olduğunu söylüyor. İdrarınız açık tonda, soluk ve saman renginde ise yeterli sıvı alıyorsunuz; koyu tonlarda ise sağlığınız için bir miktar daha sıvı tüketmelisiniz demektir.
KOLA, KAHVE, ÇAY YERİNE SU
Kahve, çay ve kola gibi kafeinli içeceklerden içmenin hiç sıvı tüketmemekten daha iyi olduğunu belirten Diyetisyen Batmaca, bir ekleme yapıyor: "Bu tarz kafeinli içeceklerden çok fazla tüketiyorsanız diğer içecek tercihlerinizi su olarak kullanın. Mümkün olduğu kadar kafeinsiz ve şekersiz içecekler tüketin. Kahve ve çay alımınızı ortalama günde 3-5 çay bardağı açık çay ve 2 fincan kahve gibi makul seviyelerde tutun."
Evetttt katılıyorum
Heleki yaz aylarında vucud su kaybı daha yüksek olduğu dönemlerde dikat etmekte fayda var
Teşekürler Nurum
Öyle..(;

Tesekkürler Melegim ..