07-23-2007, Saat: 02:27 AM
Hazırlama süresi 45dakika
6 kişilik
Malzemeler:
- 500 gram çilek
- 150 gram tereyağı
- 100 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 125 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilyalı puding
- süt
- 200 ml. kremşanti
- 30 gram antep fıstığı
Yağı ve 100 gr. toz şekeri krema haline gelene kadar karıştırın.
Sırayla 2 adet yumurta, un ve kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. 26 cm. çapında yağlanmış bir tepsiye yayıp önceden 200ø ısıtılmış fırınını 2. rafında 20-25 dakika pişirin.
Çilekleri yıkayıp temizleyin.
Kremşantiyi 5 dakika çırpın ve soğumuş kekin üzerine sıvayın.
1 paket vanilyalı pudingi paketteki tarife göre hazırlayın ve kremşantinin üzerinden pudingi döküp keki sıvayın.
En üste çilekleri bütün olarak yerleştirin. Antep fıstıklarını iri kıyın ve kekin üstüne serpiştirin. Soğuyunca servis yapın.