07-23-2007, Saat: 02:32 AM
SALATA PASTASI
Malzemeler:
- 1 kg patates,
- 2 adet havuç,
- ½ demet maydanoz,
- ½ demet yeşil soğan,
- 2 limon suyu,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 6-7 dilim salam.
Yapılışı:
Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı tuzot ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları haşlayıp püre haline getirin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın. Patates püresini 3 eşit parçaya ayırın. Bir parçasına havuç püresini karıştırıp zeytinyağlı sostan katın. Diğer yarısına kıyılmış soğan, salam ve maydanozu ilave edin. Kalan patateslere zeytin dilimlerini ilave edip her 3 malzemeyi iyice karıştırın. Bir kalıba şeffaf folyo serin. Önce havuçlu, sonra soğanlı, en üste zeytinli püreyi iyice bastırarak yayın. Üzerini kenardan sarkan folyolarla kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 kg patates,
- 2 adet havuç,
- ½ demet maydanoz,
- ½ demet yeşil soğan,
- 2 limon suyu,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 6-7 dilim salam.
Yapılışı:
Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı tuzot ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları haşlayıp püre haline getirin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın. Patates püresini 3 eşit parçaya ayırın. Bir parçasına havuç püresini karıştırıp zeytinyağlı sostan katın. Diğer yarısına kıyılmış soğan, salam ve maydanozu ilave edin. Kalan patateslere zeytin dilimlerini ilave edip her 3 malzemeyi iyice karıştırın. Bir kalıba şeffaf folyo serin. Önce havuçlu, sonra soğanlı, en üste zeytinli püreyi iyice bastırarak yayın. Üzerini kenardan sarkan folyolarla kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.