08-06-2007, Saat: 02:50 AM
Yapacağınız küçük değişikliklerle 100 kaloriden kurtulabilirsiniz. İşte gün içinde yemek yerken uygulayabileceğiniz yöntemler!
KAHVALTI
Kahvaltıda sütünüzü şeker yerine taze meyvelerle tatlandırın Yağlı süt yerine yağsız veya yarım yağlı süt için. Kahvaltılık gevrek veya meyve suyunuz için kullandığınız tabağı veya bardağı küçültün. Enerjisiz tatlandırıcılarla yapılmış light yoğurdu tercih edin. Ekmeğinizi tamamen tüketmek yerine birisiyle paylaşın veya ertesi sabah kahvaltısı için ayırın. Yumurtanızı pişirirken margarin veya sıvı yağ kullanmak yerine yağsız tavada veya domates ilavesiyle ile pişirin. Omletinizi peynir veya sucuk yerine soğan, mantar, ıspanak ve biber ile lezzetlendirin. Şeker içeren reçeller yerine meyvenin kendi tadıyla yapılmış doğal reçelleri kullanın. Ekmeğinize sürdüğünüz veya tost yaptığınız normal peynir yerine yağsız olanları tercih edin. Çayınızı, kahvenizi veya kahvaltılık gevreğinizi tatlandırmak için normal şeker yerine enerjisiz doğal tatlandırıcıları kullanın. Tost yaparken beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek kullanın.
ÖÄžLE, AKŞAM YEMEÄžİ
Tavuk ve balığı pişirirken haşlama, fırında pişirme ve ızgara yöntemlerini kullanın n Makarnanızı kıymalı sos yerine biber, kabak, mantar gibi sebzeli sosla lezzetlendirin. Ton balıklı veya tavuklu salatanızı limon, sirke, az zeytinyağı ilavesiyle tatlandırın Sandviçinize koyduğunuz peynir veya ızgara etinizi azaltın ve yerine taze sebze ekleyin Et, tavuk ve balığın yağsız olanlarını tercih edin. Pizza yaparken kullandığınız peyniri yarıya indirin. Normal margarin yerine light olanları tercih edin. Dışarıda yediğiniz yemeklerde başlangıç olarak yediğiniz besinlerde porsiyon kontrolünü sağlayın ve düşük kalorili olanları seçin. Yemek tariflerinde normal krema yerine yağsız olanları kullanın. Yemekle tükettiğiniz ekmeğin porsiyonlarını küçültün. Yemekleri, çorbaları veya sosları servis ederken üzerinde biriken yağ tabakasını alıp servis yapın. Tabağınızı tamamen bitirmeyin. Salatalarınızı normal soslar yerine düşük kalorili soslarla lezzetlendirin. Tavuğun derisini tüketmeyin. Tükettiğiniz et porsiyonlarını azaltın. Salatalarınızda düşük yağlı lor peyniri tercih edin. Ana yemeklerin yanında yağlı ve kalorisi yüksek garnitürler yerine ızgara mantar tercih edebilirsiniz. Yemek yaparken bir yemek kaşığı sıvıyağ kullanın. Aperitiflerinize peynir ve ızgara sebzeler eşlik etsin. Çok yağlı pişen sebze yemekleri yerine mevsimine uygun çiğ sebze ve meyve tercih edin. Yemekleri yanmaz tava ve tencerelerde yağ koymadan pişirin. Peynirli, yoğurtlu, etli yemekler hazırlarken yemeğe girecek olan yağı azaltın veya hiç kullanmayın. Yavaş yemek daha fazla yemenizi engeller.
TATLILAR
Hazırladığınız tatlılarda yağlı soslar yerine elmalı soslar tercih edin Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için tam bir porsiyon yerine tatlının tadına bakarak veya yarım porsiyon tüketerek daha dikkatli olabilirsiniz. Tatlandırıcı kullanarak evinizde kendinize light komposto yapın. Kremalı dondurmalar yerine buzlu dondurmaları tercih edinin. Kek veya turta yerken yarım porsiyonunu iptal edin. Evde acil durumlarda diyet dondurma ve meyve bulundurun. Cevizli, bademli tatlılar ve kremalı turtalar yerine elma, şeftali ve çilek tercih edebilirsiniz. Tatlı yiyeceğiniz zaman porsiyonunuzu başkası ile paylaşın. Tatlılar da yağlı soslar yerine elmalı soslar tercih edin. Çikolatalarınızı bitter alın ve mümkün oldukça az tüketin.
İÇECEKLER
Kahvenizde yağsız süt veya şekersiz kahve aroması tercih edin Diyet veya meyvesiz sodaları tercih edin. Sıcak çikolata veya kahvaltıda tatlı besinler hazırlarken yağsız süt ve tatlandırıcı kullanın. Yemek, kahve veya içecekler servis edilirken yanında sunulan minik kurabiyelere dikkat edin. Sıvı ihtiyacınızı, su, light buzlu çay ve evde makine ile yapacağınız sade soda ile hazırlanan meyveli sodalarla gidebilirsiniz. İçeceklerinizi tüketirken orta büyüklükte veya büyük bardak yerine küçük boy bardak tercih ediniz.
KAHVALTI
Kahvaltıda sütünüzü şeker yerine taze meyvelerle tatlandırın Yağlı süt yerine yağsız veya yarım yağlı süt için. Kahvaltılık gevrek veya meyve suyunuz için kullandığınız tabağı veya bardağı küçültün. Enerjisiz tatlandırıcılarla yapılmış light yoğurdu tercih edin. Ekmeğinizi tamamen tüketmek yerine birisiyle paylaşın veya ertesi sabah kahvaltısı için ayırın. Yumurtanızı pişirirken margarin veya sıvı yağ kullanmak yerine yağsız tavada veya domates ilavesiyle ile pişirin. Omletinizi peynir veya sucuk yerine soğan, mantar, ıspanak ve biber ile lezzetlendirin. Şeker içeren reçeller yerine meyvenin kendi tadıyla yapılmış doğal reçelleri kullanın. Ekmeğinize sürdüğünüz veya tost yaptığınız normal peynir yerine yağsız olanları tercih edin. Çayınızı, kahvenizi veya kahvaltılık gevreğinizi tatlandırmak için normal şeker yerine enerjisiz doğal tatlandırıcıları kullanın. Tost yaparken beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek kullanın.
ÖÄžLE, AKŞAM YEMEÄžİ
Tavuk ve balığı pişirirken haşlama, fırında pişirme ve ızgara yöntemlerini kullanın n Makarnanızı kıymalı sos yerine biber, kabak, mantar gibi sebzeli sosla lezzetlendirin. Ton balıklı veya tavuklu salatanızı limon, sirke, az zeytinyağı ilavesiyle tatlandırın Sandviçinize koyduğunuz peynir veya ızgara etinizi azaltın ve yerine taze sebze ekleyin Et, tavuk ve balığın yağsız olanlarını tercih edin. Pizza yaparken kullandığınız peyniri yarıya indirin. Normal margarin yerine light olanları tercih edin. Dışarıda yediğiniz yemeklerde başlangıç olarak yediğiniz besinlerde porsiyon kontrolünü sağlayın ve düşük kalorili olanları seçin. Yemek tariflerinde normal krema yerine yağsız olanları kullanın. Yemekle tükettiğiniz ekmeğin porsiyonlarını küçültün. Yemekleri, çorbaları veya sosları servis ederken üzerinde biriken yağ tabakasını alıp servis yapın. Tabağınızı tamamen bitirmeyin. Salatalarınızı normal soslar yerine düşük kalorili soslarla lezzetlendirin. Tavuğun derisini tüketmeyin. Tükettiğiniz et porsiyonlarını azaltın. Salatalarınızda düşük yağlı lor peyniri tercih edin. Ana yemeklerin yanında yağlı ve kalorisi yüksek garnitürler yerine ızgara mantar tercih edebilirsiniz. Yemek yaparken bir yemek kaşığı sıvıyağ kullanın. Aperitiflerinize peynir ve ızgara sebzeler eşlik etsin. Çok yağlı pişen sebze yemekleri yerine mevsimine uygun çiğ sebze ve meyve tercih edin. Yemekleri yanmaz tava ve tencerelerde yağ koymadan pişirin. Peynirli, yoğurtlu, etli yemekler hazırlarken yemeğe girecek olan yağı azaltın veya hiç kullanmayın. Yavaş yemek daha fazla yemenizi engeller.
TATLILAR
Hazırladığınız tatlılarda yağlı soslar yerine elmalı soslar tercih edin Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için tam bir porsiyon yerine tatlının tadına bakarak veya yarım porsiyon tüketerek daha dikkatli olabilirsiniz. Tatlandırıcı kullanarak evinizde kendinize light komposto yapın. Kremalı dondurmalar yerine buzlu dondurmaları tercih edinin. Kek veya turta yerken yarım porsiyonunu iptal edin. Evde acil durumlarda diyet dondurma ve meyve bulundurun. Cevizli, bademli tatlılar ve kremalı turtalar yerine elma, şeftali ve çilek tercih edebilirsiniz. Tatlı yiyeceğiniz zaman porsiyonunuzu başkası ile paylaşın. Tatlılar da yağlı soslar yerine elmalı soslar tercih edin. Çikolatalarınızı bitter alın ve mümkün oldukça az tüketin.
İÇECEKLER
Kahvenizde yağsız süt veya şekersiz kahve aroması tercih edin Diyet veya meyvesiz sodaları tercih edin. Sıcak çikolata veya kahvaltıda tatlı besinler hazırlarken yağsız süt ve tatlandırıcı kullanın. Yemek, kahve veya içecekler servis edilirken yanında sunulan minik kurabiyelere dikkat edin. Sıvı ihtiyacınızı, su, light buzlu çay ve evde makine ile yapacağınız sade soda ile hazırlanan meyveli sodalarla gidebilirsiniz. İçeceklerinizi tüketirken orta büyüklükte veya büyük bardak yerine küçük boy bardak tercih ediniz.