10-04-2007, Saat: 10:14 PM
MALZEMESİ
4 adet patlıcan
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı tozşeker
10 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
TARİF
Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölün. İçlerini oyup limonlu veya tuzlu suda 5 dakika haşlayın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarmısak, şeker, karabiber ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Sıcak sosu patlıcanların içine eşit olarak paylaştırın. Ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
4 adet patlıcan
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı tozşeker
10 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
TARİF
Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölün. İçlerini oyup limonlu veya tuzlu suda 5 dakika haşlayın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarmısak, şeker, karabiber ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Sıcak sosu patlıcanların içine eşit olarak paylaştırın. Ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.