10-04-2007, Saat: 10:18 PM
4 Adet Yufka
200 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Kutu Krem şanti
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
Yeterince Tuz
- 4 adet yufkayı küçük parçalar halinde kesin.
- Kestiğiniz tüm yufkaları kenarları dışarıda kalacak şekilde
küçük ve derin kaselere yerleştirin.
- Kaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşar peynirinden
eşit miktarlarda serpin.
- 1 kutu krem şantiyi,1 su bardağı sütle kaynatın.
- Kaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
- Bir miktar ayırın.Karışımı yufkaların üzerine dökün.
- Dolan yufkaların kenarlarını içine doğru katlayın.
- Yağlanmış tepsiye kaseleri ters çevirerek börekleri çıkartın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Kızarana kadar orta ısılı fırında pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.
200 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Kutu Krem şanti
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
Yeterince Tuz
- 4 adet yufkayı küçük parçalar halinde kesin.
- Kestiğiniz tüm yufkaları kenarları dışarıda kalacak şekilde
küçük ve derin kaselere yerleştirin.
- Kaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşar peynirinden
eşit miktarlarda serpin.
- 1 kutu krem şantiyi,1 su bardağı sütle kaynatın.
- Kaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
- Bir miktar ayırın.Karışımı yufkaların üzerine dökün.
- Dolan yufkaların kenarlarını içine doğru katlayın.
- Yağlanmış tepsiye kaseleri ters çevirerek börekleri çıkartın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Kızarana kadar orta ısılı fırında pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.