09-10-2006, Saat: 09:41 PM
BONF?LEL? D?R?M EKMEK
1 ki?ilik /20 dakika
Gerekli malzemeler:
100 gr.bonfile
1 di? sarm?sak
1 b?y?k dilim DOYGUN TAM EKMEK
2 adet k?rpe havu?
60 ml.zeytinya??
50 ml.sirke
10 gr.bal
1 adet k???k kuru so?an
Taze kekik
Toz ?eker
Taze ?ekilmi? karabiber
Tuz
*Sarm?sa?? ince do?ray?n.15 ml.zeytinya??,tuz ve beyaz biberle marine edilmi? bonfileyi kekik ve sarm?sa?a bulay?p tavada 30 ml.ya?da hafif?e pi?irin.DOYGUN TAM BU?DAY EKME??'nin kenar kesimlerini kesin,oklava ile inceltin.Bonfileyi ekme?in ortas?na oturtup yuvarlay?n.Pi?me esnas?nda a??lmamas? i?in k?rdanla tutturun.?nceden 160 derecede ?s?t?lm?? f?r?nda pi?irin.
*Havu?lar? sebze f?r?as? ile y?kay?p ?ok ince dilimleyerek kalan zeytinya?? ve ?ekerle sote edip tuzlay?n.
*Tavada eti k?zartt???n?z ya?? s?z?p y?ksek kenarl? ve dar bir tencereye koyun.Soyulm?? so?an,sirke ve bal? ekleyip k?s?k ate?te ?ektirin
*DOYGUN TAM EKMEK'li bonfileyi karamelize havu? ve ball? sos ile servis yap?n
1 ki?ilik /20 dakika
Gerekli malzemeler:
100 gr.bonfile
1 di? sarm?sak
1 b?y?k dilim DOYGUN TAM EKMEK
2 adet k?rpe havu?
60 ml.zeytinya??
50 ml.sirke
10 gr.bal
1 adet k???k kuru so?an
Taze kekik
Toz ?eker
Taze ?ekilmi? karabiber
Tuz
*Sarm?sa?? ince do?ray?n.15 ml.zeytinya??,tuz ve beyaz biberle marine edilmi? bonfileyi kekik ve sarm?sa?a bulay?p tavada 30 ml.ya?da hafif?e pi?irin.DOYGUN TAM BU?DAY EKME??'nin kenar kesimlerini kesin,oklava ile inceltin.Bonfileyi ekme?in ortas?na oturtup yuvarlay?n.Pi?me esnas?nda a??lmamas? i?in k?rdanla tutturun.?nceden 160 derecede ?s?t?lm?? f?r?nda pi?irin.
*Havu?lar? sebze f?r?as? ile y?kay?p ?ok ince dilimleyerek kalan zeytinya?? ve ?ekerle sote edip tuzlay?n.
*Tavada eti k?zartt???n?z ya?? s?z?p y?ksek kenarl? ve dar bir tencereye koyun.Soyulm?? so?an,sirke ve bal? ekleyip k?s?k ate?te ?ektirin
*DOYGUN TAM EKMEK'li bonfileyi karamelize havu? ve ball? sos ile servis yap?n