03-10-2011, Saat: 01:08 AM
malzemeler:
2 bostan patlıcan
1 tutam fesleğen
2 diş sarımsak
3 Çorba k. biber sos
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
2 domates
Zeytinyağı
tuzz, karabiber
Yapılışı:
2 adet bostan patlıcanı 1 parmak genişliğinde kesin.Parçalayıcıya 1 tutam fesleğeni alın.Üzerine 2 diş sarımsak ve zeytinyağı ilave edip parçalayıcıdan geçirin.Patlıcan dilimlerini fesleğenli karışma bulayın.Patlıcan dilimlerini fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.Fırından patlıcanları çıkartın.Bir kabın içine kaşar peyniri rendeleyin.Üzerine beyaz peyniri rendeleyin.Üzerine ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin ve karıştırın.Patlıcan dilimlerinin üzerine biber sosu sürün.Üzerine peynirli karışımı sürün.Üzerine dilim domates ilave edi ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin.