09-11-2006, Saat: 05:53 PM
Bamya ?orbas?
Bamya ?orbas?
KA? K???L?K: 4
HAZIRLAMA S?RES?: 15 dk
P??ME S?RES?: 30 dk
Malzemeler:
200 gr ?i?ek (kuru) bamya
100 gr ya?l? kuzu eti
3 so?an
3 domates
5-6 su barda?? su
3 limon
1 ?orba ka???? kuyruk ya??
1 ?orba ka???? sade ya?
Tuz
Haz?rlan???:
* Bamyalar?n t?ylerinin d?k?lmesi i?in kalburda elle ovun. Limonlu suda y?kay?n. Birka? limon dilimi ekledi?iniz kaynar suda ha?lay?p iplerini ??kar?n. Eti k???k k?pler ?eklinde do?ray?n. So?anlar? soyup k?p ?eklinde do?ray?n. Domatesleri rendeleyin.
* Sadeya? ve kuyruk ya??n? bir tencerede eritin. So?an ve eti kavurun. Rendelenmi? domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynat?n. Su kaynay?nca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyay? ilave edip kar??t?rmadan pi?irin. S?cak olarak servis yap?n.
yazan:busemm
Bamya ?orbas?
KA? K???L?K: 4
HAZIRLAMA S?RES?: 15 dk
P??ME S?RES?: 30 dk
Malzemeler:
200 gr ?i?ek (kuru) bamya
100 gr ya?l? kuzu eti
3 so?an
3 domates
5-6 su barda?? su
3 limon
1 ?orba ka???? kuyruk ya??
1 ?orba ka???? sade ya?
Tuz
Haz?rlan???:
* Bamyalar?n t?ylerinin d?k?lmesi i?in kalburda elle ovun. Limonlu suda y?kay?n. Birka? limon dilimi ekledi?iniz kaynar suda ha?lay?p iplerini ??kar?n. Eti k???k k?pler ?eklinde do?ray?n. So?anlar? soyup k?p ?eklinde do?ray?n. Domatesleri rendeleyin.
* Sadeya? ve kuyruk ya??n? bir tencerede eritin. So?an ve eti kavurun. Rendelenmi? domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynat?n. Su kaynay?nca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyay? ilave edip kar??t?rmadan pi?irin. S?cak olarak servis yap?n.
yazan:busemm