09-11-2006, Saat: 05:57 PM
Oruk kebab?
Oruk kebab?
KA? K???L?K: 4-6
HAZIRLAMA S?RES?: 40 dk
P??ME S?RES?: 30 dk
Malzemeler:
700 gr orta ya?l? k?yma
500 gr k?ftelik simit (ince bulgur)
3 di? sar?msak
1 orta boy so?an
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber
Haz?rlan???:
* So?an ve sar?msaklar? temizleyip k?y?n. Simiti tepsiye al?p ?zerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. K?yma, so?an ve sar?msa?? simite ekleyip iyice yo?urun. Bulgur yumu?ay?nca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yo?urun. F?r?n? ?zgara konumuna al?n.
* K?fte harc?ndan cevizden biraz daha b?y?k par?alar kopar?p ?i?lere ge?irin. Elle d?zelterek her taraf?n?n e?it olmas?n? sa?lay?n. Izgarada ?evirerek pi?irin.
* Pideyi k???k k???k kesip tabaklara payla?t?r?n. ?zerine kebaplar? yerle?tirin. So?an, domates ve biberle s?cak olarak servis yap?n.
yazan:busemm
Oruk kebab?
KA? K???L?K: 4-6
HAZIRLAMA S?RES?: 40 dk
P??ME S?RES?: 30 dk
Malzemeler:
700 gr orta ya?l? k?yma
500 gr k?ftelik simit (ince bulgur)
3 di? sar?msak
1 orta boy so?an
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber
Haz?rlan???:
* So?an ve sar?msaklar? temizleyip k?y?n. Simiti tepsiye al?p ?zerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. K?yma, so?an ve sar?msa?? simite ekleyip iyice yo?urun. Bulgur yumu?ay?nca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yo?urun. F?r?n? ?zgara konumuna al?n.
* K?fte harc?ndan cevizden biraz daha b?y?k par?alar kopar?p ?i?lere ge?irin. Elle d?zelterek her taraf?n?n e?it olmas?n? sa?lay?n. Izgarada ?evirerek pi?irin.
* Pideyi k???k k???k kesip tabaklara payla?t?r?n. ?zerine kebaplar? yerle?tirin. So?an, domates ve biberle s?cak olarak servis yap?n.
yazan:busemm