09-12-2006, Saat: 05:56 PM
ALMAN USUL? ?Z?ML? KEK 
 yar?m paket margarin
 yar?m paket margarin 
 1 su barda?? ?eker
  1 su barda?? ?eker 
 2 paket vanilya
  2 paket vanilya 
 1 tutam tuz
  1 tutam tuz 
 1 ?ay ka???? tar??n
  1 ?ay ka???? tar??n 
 1 limonun rendelenmi? kabu?u
  1 limonun rendelenmi? kabu?u 
 4 yumurta
  4 yumurta 
 1.5 su barda?? un
  1.5 su barda?? un 
 125 gram kuru ?z?m
  125 gram kuru ?z?m 
 150 gram ?ekilmi? f?nd?k
  150 gram ?ekilmi? f?nd?k 
 3 ?ay ka???? kabartma tozu
  3 ?ay ka???? kabartma tozu 
 2 bardak pudra ?ekeri
  2 bardak pudra ?ekeri 
 1 yumurta ak?
  1 yumurta ak? 
 s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m
  s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m 
</B> Yap?l???   Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.
 Yap?l???   Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.
 yar?m paket margarin
 yar?m paket margarin  1 su barda?? ?eker
  1 su barda?? ?eker  2 paket vanilya
  2 paket vanilya  1 tutam tuz
  1 tutam tuz  1 ?ay ka???? tar??n
  1 ?ay ka???? tar??n  1 limonun rendelenmi? kabu?u
  1 limonun rendelenmi? kabu?u  4 yumurta
  4 yumurta  1.5 su barda?? un
  1.5 su barda?? un  125 gram kuru ?z?m
  125 gram kuru ?z?m  150 gram ?ekilmi? f?nd?k
  150 gram ?ekilmi? f?nd?k  3 ?ay ka???? kabartma tozu
  3 ?ay ka???? kabartma tozu  2 bardak pudra ?ekeri
  2 bardak pudra ?ekeri  1 yumurta ak?
  1 yumurta ak?  s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m
  s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m </B>
 Yap?l???   Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.
 Yap?l???   Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.

