09-12-2006, Saat: 05:56 PM
ALMAN USUL? ?Z?ML? KEK
yar?m paket margarin
1 su barda?? ?eker
2 paket vanilya
1 tutam tuz
1 ?ay ka???? tar??n
1 limonun rendelenmi? kabu?u
4 yumurta
1.5 su barda?? un
125 gram kuru ?z?m
150 gram ?ekilmi? f?nd?k
3 ?ay ka???? kabartma tozu
2 bardak pudra ?ekeri
1 yumurta ak?
s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m
</B> Yap?l??? Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.
yar?m paket margarin
1 su barda?? ?eker
2 paket vanilya
1 tutam tuz
1 ?ay ka???? tar??n
1 limonun rendelenmi? kabu?u
4 yumurta
1.5 su barda?? un
125 gram kuru ?z?m
150 gram ?ekilmi? f?nd?k
3 ?ay ka???? kabartma tozu
2 bardak pudra ?ekeri
1 yumurta ak?
s?slemek i?in ?ekerli portakal veya ?z?m
</B> Yap?l??? Ya?, ?eker, vanilya, tuz, tar??n ve rendelenmi? limon kabu?unu kar??t?r?n. Bunlara yumurtalar? yava? yava? ekleyin ve kar??t?rmaya devam edin. Daha sonra unu, ?ekilmi? f?nd???, kabartma tozunu ekleyip bir hamur olu?turun. Daha sonra hamura kuru ?z?mleri ekleyin. Hamuru ya?lanm?? ve unlanm?? bir kal?ba doldurun ve ?nceden ?s?t?lm?? bir f?r?nda 175 derecede 60-70 dakika pi?irin. Pi?me s?resine yak?n ?zerine ya?l? ka??t serin. Ocaktan ??kar?n. ?zeri i?in pudra ?ekerini, yumurta ak?n? kar??t?r?n ve kekin ?zerine iyice yay?n. Sos kuruduktan sonra ?ekerli meyvelerle s?sleyip servis yap?n.