09-12-2006, Saat: 05:58 PM
LEZZETL? PATATES
1 su barda?? tane bezelye
5 adet patates
2 adet so?an
500 gram k?yma
s?v?ya?
s?v?ya?
tuz
sosu i?in:
2 su barda?? s?t
1 ?ay barda?? un
1 ?orba ka???? margarin
tuz
</B> Yap?l??? K?ymay? bir tencerede s?v?ya? ve so?anla iyice kavurun. Di?er taraftan patatesleri soyup, k?p k?p do?ray?n. Ayr? bir tavada bunlar? k?zart?n. Bir f?r?n tepsisine en alta kavrulmu? k?ymay?, ?zerine k?zart?lm?? patatesi, sonra da tane bezelyeyi, tuzu ve en ?ste de be?amel sosu d?k?n. Yakla??k 20 dakika ?zeri pembele?inceye kadar pi?irin. S?cak olarak servis yap?n.
Sosun haz?rlan??? : Ya?? bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve k?s?k ate?te kar??t?rarak kavurun. Daha sonra ate?ten al?n. 5 dakika dinlendirin ve ??rparak kaynar s?t? ekleyin. Orta ate?te kar??t?rarak bir kere kaynat?n ve sonra a??r ate?te zaman zaman kar??t?rarak 10 dakika pi?irin.
1 su barda?? tane bezelye
5 adet patates
2 adet so?an
500 gram k?yma
s?v?ya?
s?v?ya?
tuz
sosu i?in:
2 su barda?? s?t
1 ?ay barda?? un
1 ?orba ka???? margarin
tuz
</B> Yap?l??? K?ymay? bir tencerede s?v?ya? ve so?anla iyice kavurun. Di?er taraftan patatesleri soyup, k?p k?p do?ray?n. Ayr? bir tavada bunlar? k?zart?n. Bir f?r?n tepsisine en alta kavrulmu? k?ymay?, ?zerine k?zart?lm?? patatesi, sonra da tane bezelyeyi, tuzu ve en ?ste de be?amel sosu d?k?n. Yakla??k 20 dakika ?zeri pembele?inceye kadar pi?irin. S?cak olarak servis yap?n.
Sosun haz?rlan??? : Ya?? bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve k?s?k ate?te kar??t?rarak kavurun. Daha sonra ate?ten al?n. 5 dakika dinlendirin ve ??rparak kaynar s?t? ekleyin. Orta ate?te kar??t?rarak bir kere kaynat?n ve sonra a??r ate?te zaman zaman kar??t?rarak 10 dakika pi?irin.