12-01-2007, Saat: 12:20 AM
[INDENT]
Karadeniz Yemekleri
Pum Pum Çorbası
* Eğer çorbayı sütle yaparsanız, sucuk veya pastırma kullanmayın.
* Çorbayı yemekten hemen önce yapın daha lezzetli olur. Çorba soğuduktan
sonra biraz koyulaşıyor. Bu durumda çorbayı ısıtırken yarım bardak süt
katarak kısık ateşte ısıtın.
Malzemeler :
· 5 kaşık mısır unu
· 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt
(eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
· 2-3 kaşık sıvıyağ
· 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
· yeterince tuz & karabiber
· iki dilim ekmek
1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.
2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını
kısalım.
3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve
küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.
4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave
edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha
kaynatıp ocağı kapatalım.
5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli
kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış
ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...
[/INDENT]
Karadeniz Yemekleri
Pum Pum Çorbası
* Eğer çorbayı sütle yaparsanız, sucuk veya pastırma kullanmayın.
* Çorbayı yemekten hemen önce yapın daha lezzetli olur. Çorba soğuduktan
sonra biraz koyulaşıyor. Bu durumda çorbayı ısıtırken yarım bardak süt
katarak kısık ateşte ısıtın.
Malzemeler :
· 5 kaşık mısır unu
· 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt
(eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
· 2-3 kaşık sıvıyağ
· 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
· yeterince tuz & karabiber
· iki dilim ekmek
1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.
2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını
kısalım.
3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve
küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.
4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave
edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha
kaynatıp ocağı kapatalım.
5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli
kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış
ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...
[/INDENT]