12-01-2007, Saat: 12:22 AM
Zencefilli Fırında Somon
4 parça dilimlenmiş somon balığı
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
bir parça taze zencefil (yaklaşık baş parmağımızın bir boğumu kadar)
5-6 iri diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber
Somonları yıkayıp kurulayalım, tuz ve karabiber ile her iki yüzünü de tatlandıralım. Ayrı bir kasede ise limon kabuğu rendesi, limon suyu, minicik doğranmiş zencefil parçaları, ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağını güzelce karıştıralım. Fırın tepsisine dizdiğimiz somonların üzerine kaşıkla hazırladığımız zencefilli karışımı paylaştırıp, 180 derecelik fırında somonların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Bol yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
4 parça dilimlenmiş somon balığı
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
bir parça taze zencefil (yaklaşık baş parmağımızın bir boğumu kadar)
5-6 iri diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber
Somonları yıkayıp kurulayalım, tuz ve karabiber ile her iki yüzünü de tatlandıralım. Ayrı bir kasede ise limon kabuğu rendesi, limon suyu, minicik doğranmiş zencefil parçaları, ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağını güzelce karıştıralım. Fırın tepsisine dizdiğimiz somonların üzerine kaşıkla hazırladığımız zencefilli karışımı paylaştırıp, 180 derecelik fırında somonların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Bol yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.