12-01-2007, Saat: 12:23 AM
Çikolata Soslu Armut Tatlısı
4 adet armut
4 kare milföy hamuru
1 parça tereyağ
4 tatlı kaşığı toz şeker (esmer şeker)
1 yumurta sarısı
1 paket hazır çikolata sosu
Yarım litre süt
Önce hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi sütle pişirelim.
Armutları yıkayıp kurulayalım. Milföy hamurunu çözdürüp, hamurları armutları kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar incelterek (~ 2 mm.) merdane ile açalım.
Her hamurun ortasına 1 armut koyduktan sonra hamurun uçlarını armudun tepesine doğru kaldırıp kürdanlarla tutturalım. Isterseniz tepside pişerken ve servis yaparken düzgün dursun diye armutların dibini hamuru sarmadan biraz kesip duzeltebilirsiniz.
Hamurun her tarafına fırçayla yumurta sarısı sürüp, üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpelim.
En üste ise 4 eşit parçaya böldüğümüz tereyağını koyalım. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında hamurlar kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
Çikolata sos veya dondurma ile ılıkken servis yapalım.
4 adet armut
4 kare milföy hamuru
1 parça tereyağ
4 tatlı kaşığı toz şeker (esmer şeker)
1 yumurta sarısı
1 paket hazır çikolata sosu
Yarım litre süt
Önce hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi sütle pişirelim.
Armutları yıkayıp kurulayalım. Milföy hamurunu çözdürüp, hamurları armutları kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar incelterek (~ 2 mm.) merdane ile açalım.
Her hamurun ortasına 1 armut koyduktan sonra hamurun uçlarını armudun tepesine doğru kaldırıp kürdanlarla tutturalım. Isterseniz tepside pişerken ve servis yaparken düzgün dursun diye armutların dibini hamuru sarmadan biraz kesip duzeltebilirsiniz.
Hamurun her tarafına fırçayla yumurta sarısı sürüp, üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpelim.
En üste ise 4 eşit parçaya böldüğümüz tereyağını koyalım. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında hamurlar kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
Çikolata sos veya dondurma ile ılıkken servis yapalım.