12-01-2007, Saat: 12:23 AM
Tatlı Lor Poğaçası
200 gr tereyağı ( orjinal tarif böyle, ben 100 gr. tereyağı ve kalanı sıvıyağ koydum çok güzel oldu)
125 gr. yoğurt ( 1\2 su bardağı)
400 gr. un
İç malzemesi
250 gr. tuzsuz lor peynir
250 gr. şeker
Karıştırılıp en az bir gece buzdolabında bekletilecek. Ben 3-4 gün önce yapmıştım içi, poğaçaları yapmaya fırst olmayınca kaldı ama tadı çok güzelleşmişti durdukça.
Yapılışı
Fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisisi yağlı kağıtla kaplanır.Hamurun malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve elle unlu tezgahta yuvarlak açılır, içine lor konup üstten kapatılır. 190 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Poğaçalar ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
200 gr tereyağı ( orjinal tarif böyle, ben 100 gr. tereyağı ve kalanı sıvıyağ koydum çok güzel oldu)
125 gr. yoğurt ( 1\2 su bardağı)
400 gr. un
İç malzemesi
250 gr. tuzsuz lor peynir
250 gr. şeker
Karıştırılıp en az bir gece buzdolabında bekletilecek. Ben 3-4 gün önce yapmıştım içi, poğaçaları yapmaya fırst olmayınca kaldı ama tadı çok güzelleşmişti durdukça.
Yapılışı
Fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisisi yağlı kağıtla kaplanır.Hamurun malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve elle unlu tezgahta yuvarlak açılır, içine lor konup üstten kapatılır. 190 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Poğaçalar ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.