01-23-2008, Saat: 11:38 AM
YARGIÇ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şu olanlara inanamıyorum resmen hayal kırıklıklarındayım bizim kızlar aşure yapmayı bilmiyo olamaz ya:S
Serseri bi aşure kursu açBütün kızları aşure yapma konusunda eğitYoksa hepsi evde kalacak başımızın etini yerler yanarız
eyvallah abı sen ıste yeter kı surda egıtımını verım bes dakıkada ucuza kapatalım kursla ugrasmayalım
Akşamdan buğday , fasulye , nohut ayıklıyosunuz,ve yıkıyosunuz .Hepsi ayrı kaplara üzerlerini 2 parmak boyu geçecek kadar ılık su ile ıslatılıp sabaha kadar bekleticeksınız.
Buğday , pirinç, portakal kabuğu birlikte haşlayıp. AŞURE TENCERESİNE ATarsınız.
Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlayıp tencereye atarsınız.
Birlikte bir süre daha kaynatıcaksınız(isteğe göre, az pişmiş mi seversiniz, çok pişmiş mi). Kaynatma işlemi arasın da ; üzüm,incir,kayısı, ,sakız,çam fıstığı,kuş üzümü, şeker,erik kurusu ilave edilip sık sık karıştırın.
İstenilen kıvama gelmek üzere iken için;, gülsuyu,vanilya,karanfil,ceviz içi , konup
10 dakika daha kaynatın sonra ateşten alın.
Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz, fındık,Hindistan cevizi,tozantep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süsleyın..
:$:$:$:$:$
Kızlar kıymetımı bılın hem asure yapmayı ögrettım hemde evde kalma derdınden kurtardım ::