02-01-2008, Saat: 02:00 PM
Malzemeler
Hamuru İçin:
1Su Bardağı Yoğurt
125 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Madensuyu
1 Adet Yumurta Akı
Tuz
Aldığı Kadar Un
İçi İçin:
250 Gr Tulumloru veya Çökelek
Yarım Demet Maydanoz
8 Adet Sosis
Karabiber-Pulbiber
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Susam
Çörekotu
Yapılışı
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru yoğurulur.Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.Hamur iki parçaya bölünür.Her iki parça dikdörtgen biçiminde açılır.Peynir,maydanoz karışımı hamurların üzerine pay edilir.Hamurun kenarına sosisler dizilir.Hamur gevşek bir rulo yapılır.Kenarları kapatılarak yağlanmış tepsiye alınır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörekotu serpilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene dek pişirilir.Fırından aldıktan sonra 5-10 dk ılınması beklendikten sonra dilimleyerek servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun…
Hamuru İçin:
1Su Bardağı Yoğurt
125 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Madensuyu
1 Adet Yumurta Akı
Tuz
Aldığı Kadar Un
İçi İçin:
250 Gr Tulumloru veya Çökelek
Yarım Demet Maydanoz
8 Adet Sosis
Karabiber-Pulbiber
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Susam
Çörekotu
Yapılışı
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru yoğurulur.Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.Hamur iki parçaya bölünür.Her iki parça dikdörtgen biçiminde açılır.Peynir,maydanoz karışımı hamurların üzerine pay edilir.Hamurun kenarına sosisler dizilir.Hamur gevşek bir rulo yapılır.Kenarları kapatılarak yağlanmış tepsiye alınır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörekotu serpilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene dek pişirilir.Fırından aldıktan sonra 5-10 dk ılınması beklendikten sonra dilimleyerek servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun…