09-22-2006, Saat: 05:04 PM
Burbon Puncu - (1 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
6 K???k Taze Nane Yapra??
1 Tatl? Ka???? ?eker
1 Tatl? Ka???? So?uk Su
1 Su Barda?? Buz K?r???
1/2 Su Barda?? Burbon Viskisi
1 Limon Dilimi
1 Taze Nane Sap?
1 Kahve Ka???? Pudra ?ekeri
Haz?rlan???:
Burbon Pun?u Burbon viskisiyle yap?lm?? naneli, klasik bir Amerikan pun?udur. ??tah a??c? olan bu pun?, al???lm?? pun?lardan biraz daha hafiftir.
Nane yapraklar?n? b?y?k bir pun? barda??na koyup, ?eker ve suyu ekleyiniz. Bir ka??kla nane yapraklar?n? iyice eziniz. ?eker eriyinceye kadar, bir ka??kla h?zl? h?zl? kar??t?r?n?z. Buz k?r?klarm?, barda?a doldurup, i?ine viskiyi d?k?n?z. Uzun sapl? bir ka??kla viski ve buzu kar??t?r?n?z.
Barda??n d???n? kurulay?p buzdolab?n?n en so?uk k?sm?nda 1 saat bekletiniz. (Barda??n tamamen bu?ulanm??, buzun da hafif donmu? olmas? gerekir.)
Pun?u limon dilimi ve nane sap?yla s?sleyiniz. Pudra ?ekerini serpip, barda?a bir kam?? bat?rarak servis ediniz.
Gerekli Malzemeler :
6 K???k Taze Nane Yapra??
1 Tatl? Ka???? ?eker
1 Tatl? Ka???? So?uk Su
1 Su Barda?? Buz K?r???
1/2 Su Barda?? Burbon Viskisi
1 Limon Dilimi
1 Taze Nane Sap?
1 Kahve Ka???? Pudra ?ekeri
Haz?rlan???:
Burbon Pun?u Burbon viskisiyle yap?lm?? naneli, klasik bir Amerikan pun?udur. ??tah a??c? olan bu pun?, al???lm?? pun?lardan biraz daha hafiftir.
Nane yapraklar?n? b?y?k bir pun? barda??na koyup, ?eker ve suyu ekleyiniz. Bir ka??kla nane yapraklar?n? iyice eziniz. ?eker eriyinceye kadar, bir ka??kla h?zl? h?zl? kar??t?r?n?z. Buz k?r?klarm?, barda?a doldurup, i?ine viskiyi d?k?n?z. Uzun sapl? bir ka??kla viski ve buzu kar??t?r?n?z.
Barda??n d???n? kurulay?p buzdolab?n?n en so?uk k?sm?nda 1 saat bekletiniz. (Barda??n tamamen bu?ulanm??, buzun da hafif donmu? olmas? gerekir.)
Pun?u limon dilimi ve nane sap?yla s?sleyiniz. Pudra ?ekerini serpip, barda?a bir kam?? bat?rarak servis ediniz.