02-28-2008, Saat: 05:57 PM
Bu poacalarin yapimi ve pisme suresi cok kisa oldugundan aniden gelen misafirleriniz icin hazirlayabilirsiniz.
Malzemeler;[SIZE=4]1 paket milfoy hamuru(10 tane)[/SIZE]
;1 yumurta
;peynir
;Yarim demet maydanoz(arzuya gore)
;galeta unu
Yapilisi;[SIZE=4]Milfoy hamurlarinin buzu biraz cozulunce bir tezgahin uzerine besertane iki sira halinde iyice birlestirerek serilir hamurlar birbirlerine parmaklarla bastirarak iyice yapistirilir.[/SIZE]
Buyuk agizli bir bardak yardimiyla hamurdan arada bosluk kalmayacak sekilde yuvarlak daireler kesilir.Bu dairelerin icine peynir konarak kapatilir ve yuvarlak toplar elde edilir,kenarlardan cikan hamurlar da merdane yardimiyla ince acilir ve tekrar bardak la sekil verilir.cirpilan yumurtaya batirilarak sonra da galeta ununa bulanarak yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.Onceden isitilmis 180c lik firinda kabarip,alti ustu kizarana kadar pisirilir.