02-28-2008, Saat: 06:05 PM
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/3 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
Sosu için:
Sosu için:
1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı su
Yapılışı:
- Yumurtaları tozşekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpın.
- Sütü ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın.
- En son sıvıyağıda ekledikten sonra hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdirin.
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp hazır hale getirin.
- Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın.
- Su ve sütü yavaşça ekleyip mıhallebi gibi pişirin.
- Kek soğuduktan sonra önce kremşantiyi kekin üstüne yayın. Ardından sosunu dökün.
- Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.