02-29-2008, Saat: 05:21 PM
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem
6 Adet kuzu incik
2 Adet soğan
3 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
 
 - Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun.
 
- Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın.
 
- Başka bir tencerede margarini eritin.
 
- İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun.
 
- Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın.
 
- Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin.
 
- Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
 
- Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin.
 
- Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın.
 
- Patatesler yumuşadığında servis yapın.
