03-03-2008, Saat: 06:19 PM
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 55 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem
8 parça piliç butu
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
4 Adet orta boy domates
1 Su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 Kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya
4 Çorba kaşığı limon suyu
Piliçleri sotelemek için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Mutfak Zorluk 2Süre 55 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem
8 parça piliç butu
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
4 Adet orta boy domates
1 Su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 Kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya
4 Çorba kaşığı limon suyu
Piliçleri sotelemek için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
- Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
- Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
- Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin.
- Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu (eğer taze bamya kullanacaksanız önce bamyaları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, limon suyu ve karabiber ile lezzetlendirin.
- Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın.
- Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Üzerine biberiye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.