03-03-2008, Saat: 06:21 PM
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
5 Adet tavuk budu
1 Kilo patates
1 Su bardağı konserve bezelye
4-5 Adet sivri biber
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvıyağ
4-5 Diş sarımsak
Yeterince su
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber
Hazırlanışı 
 
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
5 Adet tavuk budu
1 Kilo patates
1 Su bardağı konserve bezelye
4-5 Adet sivri biber
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvıyağ
4-5 Diş sarımsak
Yeterince su
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
 
 - Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
 
- Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin.
 
- Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın.
 
- Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın.
 
- Butlara tuz serpiştirin.
 
- Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın.
 
- Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştırın.
 
- Butları fırın tepsisine dizin.
 
- Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin.
 
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
 
- Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
 
- Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin.
 
- Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin.
 
- Sivri biberleri butların arasına koyun.
 
- Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün.
 
- Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün.
 
- Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin.
 
- Sosu ile birlikte servis yapın.

