03-14-2008, Saat: 11:51 PM
Barcelona'da yedikten sonra bu omleti, evde de yapmaya karar vermistim, dun ancak firsat oldu. Bugun kur atlama sinavim var flamancada, ona calismaya calisiyordum dogrusu, nedense bu donem bir tembellik var ki sormayin, icimden hic calismak gelmiyor. ama bunlarin sinavlari da oldukca zor oluyor, calismadan yapabilmek mumkun degil. Dun bu kendimi zorlamalarimin arasinda esime dedim hadi gel ispanyol omleti yapalim, o da cok istiyordu zaten, severek yaptik ve sonucu gorunce daha cok mutlu oldum, cunku gercekten de orada yedigim gibi olmustu ve de tadi gayet guzeldi. o yuzden sizinle de paylasmak istedim umarim dener ve severek yersiniz. Ispanyol omletinin diger ismi de tortilla imis bu arada. Ben de bilmiyordum ogrendim. Ben hep ince lavas tarzinda bilirdim tortilllayi, o yuzden ilginc geldi. Ama siparis falan verirken tortilla diyorsunuz bunun icin de. Paylasmis olayim
Malzemeler
4 adet yumurta
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy sogan
3-4 yemek kasigi tereyagi
tuz, karabiber, pul biber
Yapilisi
Patatesler soyulur, yarim cm'lik yuvarlaklar olarak dilimlenir, eger yuvarlaklar cok buyukse, yarim ay olacak sekilde tekrar ikiye de kesebilirsiniz. sogan ufak ufak dogranir. Tereyag tavaya konulur, eritilir, patates ve sogan eklenir. Tuz ilave edilir. Kapak kapali sekilde, patatesler yumusayana kadar orta ateste arada karistirarak pisirilir. Yumurtalar ayri bir kapta catalla karisacak kadar cirpilir, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Pisen patates sogan karisimi yumurta kabina bosaltilir, 5 dakika patateslerin yumurtayi icine cekmesi icin beklenir. Ilk tavadan daha kucuk bir tava cok az yaglanir, yumurtali patatesli karisim tavaya dokulur. Orta ateste bir tarafi pisene hafif kizarana kadar beklenir, sonra baska bir tava ya da tabak yardimi ile ters cevrilir, diger tarafi da kizardigi zaman omletimiz servise hazirdir. Kirmizi sarap yaninda sicak birseyler servis etmek istediginizde gayet guzel bir secenek.. Ya da borek yerine cay saatlerinde de misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun.